Bekalan Anak Benih Ikan Keli Hulu Selangor 2011

Posted: Januari 5, 2011 in benihkeli

05.01.2011 ( Rabu ) – Hulu Selangor Syarikat SnR Agro Enterprise akan menjual benih ikan keli pelbagai saiz secara besar-besaran sekiranya untuk menampung permintaan anak benih keli disekitar hulu selangor yang mana ketika ini permintaan terhadap benih keli di sekitar hulu selangor amat tinggi. Kejayaan tersebut telah dapat dikecapi setelah hampir setahun mencari kaedah pembenihan ikan keli secara manual telah membukti kejayaan dan akan menampak hasilnya.

kejayaan ini diperolehi setelah menemukan teknik pembenihan ikan keli manual dikolam simen menjadi kenyataan dan membuahkan hasil sekarang, pelbagai teknik telah dilakukan demi untuk mencapai kejayaan itu. Kini bagi penternak ikan keli di sekitar hulu selangor tidak lagi susah untuk mendapatkan benih ikan keli sekiranya teknik ini benar-benar memberi kejayaan benih keli untuk hidup 100 % namun harga benih ikan keli mengikut saiz inci tetap sama harga yang dijula oleh pengusaha-pengusaha ikan keli ditempat lain cuma penternak-penternak ikan keli di sekitar hulu kini lebih mudah mendapatkan benih keli disamping menjimat kos pengangkutan buat mereka.

Buat penternak-penternak ikan keli di sekitar hulu selangor boleh membuat tempahan membeli anak benih ikan keli di bahagian komen dibawah untuk memudahkan kami untuk membuat jualan dan menghubungi para penternak nanti. Kini kajian kami telah masuk ke teknik akhir penetasan manual ikan keli dan dijangka pengeluaran serta bekalan anak benih ikan keli disekitar hulu selangor akan dapat di penuhi setelah selesai kajian akhir penetasan telor-telor ikan keli yang dihasilkan secara manual.

Advertisements
Komen-komen
  1. hairi berkata:

    saya baru nak start bela ikan keli di batang kali…. tlg kol saya di 0122918625

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s