Jelajah Joran KL bermula Sabtu ini di Taman Tasik Titiwangsa

Posted: September 17, 2012 in Suntingan Berita

Mhd. Amin Nordin Abdul Aziz (tiga dari kiri) bersama pegawai DBKL dan penaja bersama-sama melepaskan ikan pelbagai spesis di Taman Tasik Titiwangsa, Kual Lumpur, semalam.

KUALA LUMPUR 4 Sept. – Pertandingan memancing Jelajah Joran Kuala Lumpur yang menawarkan hadiah keseluruhan sebanyak RM13,000 untuk setiap sirkit akan bermula Sabtu ini dengan Taman Tasik Titiwangsa menjadi lokasi pertama pertandingan.

Selain Taman Tasik Titiwangsa yang akan menjadi tuan rumah pertandingan Sabtu ini, lokasi berikutnya ialah Taman Tasik Permaisuri, Taman Botani (Tasik Perdana), Taman Tasik Metropolitan, Taman Tasik Ampang Hilir, Sungai Gombak/Klang.

Pertandingan sebanyak tujuh siri anjuran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) itu akan menjadikan Taman Tasik Titiwangsa sekali lagi sebagai tuan rumah iaitu untuk siri terakhir pertandingan sempena sambutan Hari Wilayah Persekutuan kelak

Timbalan Ketua Pengarah Pembangunan Sosio-Ekonomi DBKL, Datuk Mhd. Amin Nordin Abdul Aziz berkata, acara itu akan mengisi kalendar tahunan DBKL dan menjangkakan 1,000 peserta akan mengambil bahagian pada setiap siri.

“Pertandingan memancing ini juga bertujuan memperkenalkan taman-taman tasik rekreasi untuk dimanfaatkan oleh warga kota dengan aktiviti sihat.

“Banyak aktiviti sihat boleh dijalankan di taman-taman rekreasi dan pertandingan memancing adalah salah satu yang boleh dilaksanakan,” ujarnya pada majlis melepaskan lebih satu tan ikan pelbagai spesies di Taman Tasik Titiwangsa di sini, hari ini.

Ikan-ikan yang dilepaskan ialah dari jenis pacu patin, rohu dan keli sempena pertandingan sirkit pertama yang akan berlangsung Sabtu ini.

Juara pertandingan itu akan membawa pulang wang tunai RM5,000, naib juara RM3,000 manakala pemenang tempat ketiga RM1,000.

Pemenang keempat hingga ke-10 akan menerima RM200 dan pemenang tempat ke-11 hingga 20 menerima RM100. Peserta di tempat ke-21 hingga 50 akan menerima RM50

“Hadiah wang tunai turut disediakan dalam kategori khas ikan keli terberat dan juara menerima hadiah RM300, naib juara RM200 dan ketiga RM100. Paling menarik hadiah sapu bersih,” katanya lagi.

Yuran pertandingan ialah RM40 untuk sebatang joran dan peserta berpeluang mendapat kira-kira 50 hadiah cabutan bertuah yang disediakan. Sebanyak 500 baju T akan diberikan percuma kepada peserta terawal.

Pendaftaran boleh dibuat di meja urus setia pertandingan di Rumah Sampan, Tasik Titiwangsa Jumaat ini dari 3 petang hingga 12 Malam.

Baju T, pas peserta dan nombor cabutan bertuah akan diagihkan pada hari tersebut hingga ke masa pertandingan di meja urus setia.

Maklumat lanjut serta borang pertandingan boleh diperoleh di jelajahjorankl.webs.com atau menghubungi urus setia di talian 019-384 1009, 013-305 2811, 017-372 7420 dan 012-284 6811.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s