//
Gambar Projek

 1

Ini gambar ikan keli Jantan yang sudah saya bedah untuk Tujuan Pembenihan Keli semalam..

9

Gambar Induk Keli Betina berat 2 kilogram

13

Anda download percuma gambar-gambar ini, saya tidak mengenakan sebarang bayaran kepada anda semua , percuma semoga Allah murahkan rezeki saya insyaallah..

16

Kolam Simen

Kolam Ternakan Ikan Keli Ampang pecah indah kuala Kubu Bharu, Hulu Selangor.

Tengah pilih Induk Ikan Keli untuk pembenihan seterusnya.  Berat seekor induk 2.5kg hingga 3kg.

 Kolam tanah ini boleh memuatkan 70k anak benih ikan keli, begitu banyak biawak dan memerang disini maka ianya terpaksa di pagar-Lokasi Kolam Ampang Pecah.

 

 

 

 

 

 

Kolam ternakan ikan keli matang yang baru dikorek-Lokasi Kolam Ampang Pecah.

 

 

 

 

 

 

Kolam Baru keempat-Lokasi ampang pecah.

Kolam Ternakan ikan Keli-Lokasi Behrang Station Perak

Belum Upload….

Kolam Ternakan Ikan Keli-Lokasi Kg Tun Abd Razak

Belum Upload…

Kolam Ternakan Ikan Keli-Lokasi Kg Paya Dalam KKB.

Belum Upload…

Kolam ternakan ikan keli- Lokasi Rasa

Belum Upload…

Lokasi-lokasi kolam ternakan diatas dipaparkan didalam Blog ini bukan niat kami untuk menunjuk-nunjuk t etapi untuk pembakar semangat kepada pengusaha-pengusaha supaya berusaha dengan lebih gigih sebagai usahawan ikan keli.

Mohon maaf  blog ini banyak belum update…..harap maklum-08 Jun 2010 ( selasa ) 1011pm.

Kolam

Perbincangan

43 thoughts on “Gambar Projek

  1. Saya ingin mengikuti kursus perternakan ikan ikan keli… boleh saya dapatkan lokasi kursus tersebut yang akan di adakan pada 29/3/09.

    Posted by Mahani | Mac 18, 2009, 1:59 am
  2. sy ni nak mnta bntuan di smua
    d mn blh sy dpatkan kanvas
    sy ni asl dr n9

    Posted by fik` | Mac 29, 2009, 11:45 pm
  3. rasanya bela keli dlm kanvas pun dah kurang dapat sambutan sekarang……ramai yang suka pakai kolam konkrit pulak skrg nih….tak tau la apa advantage dia….boleh sesiapa yang berpengalaman coment skit….

    Posted by hydroman | Mei 6, 2009, 10:37 pm
  4. terima kasih kerana memberikan maklumat yang banyak mengenai keli. saya muhamad dari jempol negeri sembilan baru mencuba menternak keli. bolehkah pihak tuan membantu dari segi maklumat, pembenihan, makanan buatan dan urusan jual beli? sekiranya saya menghubungi pihak tuan? terima kasih

    Posted by muhamad | Jun 5, 2009, 11:46 pm
  5. ada sapa-sapa nak kanvas…layari laman http://aquazro.blogspot.com atau http://www.aquazro.webs.com…lokasi di johor..

    Posted by rozaidee | Jun 24, 2009, 7:05 pm
  6. berkenaan ikan puyu.

    saya nak beli ikan puyu.bagaimana cara untuk berurusan?

    Posted by tinyz | Julai 17, 2009, 2:04 pm
  7. sy ada menjual ikan puyu…sesiapa yg berminat boleh hubungi saya bila-bila masa…0192107988

    Posted by azman | Julai 25, 2009, 11:16 am
  8. saya perlukan benih anak ikan keli berukuran 2 inci hangga 2.5 sebanyak 50 ribu ekor seminggu berterusan.berapa harga yang dapat di tawarkan?

    Posted by kamal | Julai 30, 2009, 1:24 am
  9. lokasi yang perlu di hantar bertempat di ajil,Hulu Terengganu.

    Posted by kamal | Julai 30, 2009, 1:26 am
  10. saya ada menjual kanvas pelbagai saiz dan ukuran dengan harga yang menarik. boleh hubungi saya di talian 019-2763387 marzuki

    Posted by marzuki bin mat hussain | Julai 30, 2009, 11:52 am
  11. kebanyakan penternak keli kanvas kurang mahir dan tidak tahu kaedah dan cara betul menternak keli. bagi saya, menternak keli dalam kanvas mudah. berminat, boleh hubungi saya dan khidmat nasihat adalah percuma.

    Posted by marzuki bin mat hussain | Julai 30, 2009, 11:56 am
  12. kanvas 10 kaki x 20 kaki x 2 kaki cuma RM350
    kanvas 10 kaki x 15 kaki x 2 kaki cuma RM300
    kanvas 10 kaki x 10 kaki x 2 kaki cuma RM230
    kanvas 15 kaki x 5 kaki x 2 cuma RM190

    kanvas 10 kaki x 20 kaki x 2 1/2 kaki RM400
    kanvas 10 kaki x 15 kaki x 2 1/2 kaki RM350
    kanvas 10 kaki x 10 kaki x 2 1/2 kaki RM290
    kanvas 15 kaki x 5 kaki x 2 1/2 cuma RM230

    tempahan melebihi 10 buah kanvas sahaja
    019-2763387 marzuki
    penghantaran adalah percuma untuk semenanjung malaysia sahaja

    Posted by marzuki bin mat hussain | Julai 30, 2009, 12:10 pm
  13. anak benih keli untuk 3 inci sahaja RM0.09
    anak benih puyu untuk 2 inci sahaja RM0.13

    tempahan melebihi 10,000 ekor sahaja

    Posted by marzuki bin mat hussain | Julai 30, 2009, 12:23 pm
    • kalau saya nk beli 30000 ekor benih anak keli…berapa harga yang en. boleh bg…??kos penghantaran berape??destinasi di kuala terengganu..harap boleh di bincangkan

      Posted by raja mohd hafizul | Julai 17, 2011, 1:47 pm
  14. askm hai kwn2 sya ingin mengetahui cara pntrnakn ikn keli kolm tanah..mohon bantuan dari pertrnak yg mahir dan berpngalamn dlm selok belok trnakn ikan keli kolam tanah..hrp maklum sekian terima ksi..-shah from teluk intan perak-

    Posted by shah | Ogos 15, 2009, 3:02 pm
  15. shah, bela keli dalam kolam tanah lagi mudah. kalau nak khidmat nasihat boleh call saya di talian 019-2763387

    Posted by marzuki mat hussain | September 25, 2009, 11:31 pm
  16. saya ingin membeli kolah ternak ikan keli boleh sesiapa bantu saya mana nak dapat kan…

    call saya:+60176144993
    En.JIMAN.

    Posted by JIMAN | Oktober 18, 2009, 3:02 pm
  17. Rahsia Pembenihan Keli Tanpa Teknik Aruhan.

    *Boleh didapati dlm bentuk Nota Rujukan Lengkap + 2 Botol Produk Rangsangan Induk.
    *Menjimatkan Kos & Masa.
    *Sangat Menguntungkan.
    *Harga Set = RM300

    Untuk Tempahan Hubungi : +60129309748

    Posted by Awien | Oktober 26, 2009, 4:11 pm
  18. Saya nak ikan jelawat dan lampam. Hubungi saya.faudzy Quote harga =
    sekali. email saya; faudzy@pesakagroup.com

    Posted by faudzy | November 13, 2009, 11:21 am
  19. Induk keli 2 tahun keatas, kolem tanah. Harga sekilo RM12.00 Call 017-2396413 rena

    Posted by reena | November 23, 2009, 3:07 pm
  20. kami ada membekal induk keli.harga sekilo RM10 umur 2 tahun ke atas.Hubungi 017-6994372 nadeem.selagi stok masih ada

    Posted by nadeem | April 24, 2010, 2:31 am
  21. marzuki mat hussain penipu duit orang jangan percaya dia.hutang kau bila nak bayar hoi.

    Posted by sofian | April 26, 2010, 11:07 am
  22. kpd sesiapa yg ingin ceburi bisnes ikan keli organik boleh berkunjung di tapak kami di melaka .tidak memerlukan kos yg tinggi modal yg minima pulangan modal selama 4 bulan GERANTEE .antara produk keli organik KELI PEKASAM,KELI PEKASIN,KELI SARDIN,KELI NURGET,KELI BAKAR,KELI FROZEN DLL……kontrak 3 tahun bersamaan 9 kali tuaian……utk keterangan lanjut hubungi saiful 0163937149……

    Posted by makmur setia niaga enterprise | Julai 2, 2010, 4:40 am
  23. Salam, sapa2 cni yg ada stock keli 5 or 6 ekr 1 kg, sy nak banyak…sms saya 0108926911

    Posted by wan mohd salizam | Julai 23, 2010, 3:10 pm
  24. Sir saya nak tanya berapa saiz kolam tanah yang boleh memuatkan 70k anak ikan keli

    Posted by JOSH | Februari 11, 2011, 10:39 pm
  25. kalau saya nk beli 30000 ekor benih anak keli…berapa harga yang en. boleh bg…??kos penghantaran berape??destinasi di kuala terengganu..harap boleh di rundingkan

    Posted by raja mohd hafizul | Julai 17, 2011, 2:26 pm
  26. – Teknologi ternak ikan air tawar dlm tangki fiber glass…jaminan kualiti 10 tahun..
    bekalan benih ikan air tawar..keli/tilapia/termasuk ikan hiasan
    – Kursus sijil kemahiran malaysia SKM 1/SKM2/ SKM3 (AKUAKULTUR) untuk anak-anak muda area pantai timur..elaun RM300 dibayar oleh jabatan kemahiran. sijil dikeluarkan oleh JPK. Lepasan SKM tahap 3 dah ada yang sambung sampai kat CIAST untuk jd tenaga pengajar di pusat-pusat latihan bertauliah kerajaan dan swasta.sila semak jadual pengambilan di

    http://www.semerakjayaagrotech.blogspot.com

    Lokasi: pasir puteh,kelantan

    Posted by mierol | Disember 19, 2011, 5:14 am
  27. mana nak dapatkan moina

    Posted by hamdan | Januari 12, 2012, 10:12 pm
  28. pembekal benih ikan keli dan talapia kwsn sg petani kedah…pmhantaran disedia kn..0195562744
    1inci rm 0.04
    2inci rm 0.06
    3inci rm 0.07 :-> :->

    pallet ikan keli dan talapia ada jual

    Posted by anasmj | Februari 15, 2013, 12:58 pm
  29. pembekal benih ikan keli dan talapia kwsn sg petani kedah
    pnhntrn di sedia kn
    tel:0195562744

    pallet ikan keli dan talapia turut ada

    2inci rm 0.06
    3inci rm 0.07
    4inci rm 0.09

    Posted by khairul anasmj | Februari 15, 2013, 4:27 pm
  30. sy baru bermula untuk menternak ikan keli…sekarang dlm proses pembersihan tanah…saya ingin belajar cara menternak ikan keli menggunakan tangki…mohon ilmu.sikit

    Posted by mohd rizuwan hamza | Mei 26, 2013, 8:23 pm
  31. ade siapa2 yang boleh bekalkan anak keli @ tangki ikan area terengganu sila email sy di joaquinleo05@gmail.com..

    Posted by mohd | Ogos 21, 2014, 6:32 pm
  32. Mencari ikan keli bersaiz 4kg ke atas

    Posted by Sarul | Januari 15, 2015, 12:06 am

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 34 other followers

%d bloggers like this: